Dostupné zboží
Na skladě máme konečně všechny základní druhy Sukrinu: Sukrin Krystal, Sukrin Pluss (oba včetně "sticků") a Sukrin Melis. Můžete směle objednávat.
Na skladě máme konečně všechny základní druhy Sukrinu: Sukrin Krystal, Sukrin Pluss (oba včetně "sticků") a Sukrin Melis. Můžete směle objednávat.
—————
Tuto sobotu (19.10.2013) se v Základní škole Rakovského v Praze 4 koná Den zdraví. Organizuje společnost STOB (Stop obezitě). Přijďte, budeme tam se Sukrinem! Více zde.
—————
Jablečný závin neboli štrůdl je velmi oblíbený moučník. A také to bylo první pečení, při kterém jsme Sukrin vyzkoušeli. Výsledek předčil očekávání: nikdo nepoznal, že místo cukru je použitý Sukrin. Dokonce se zdá, že je Sukrin do štrůdl ještě maličko lepší, protože má "svěží" chuť, která se k jablkům výborně hodí.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Někdo raději jablka nastrouhá, ale u nás jsou oblíbenější krájené. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dva obdélníky. Rozložíme na ně plátky jablek, osladíme Sukrinem. Dáváme zhruba stejné množsví Sukrinu, jako bychom dali běžného cukru. Pak posypeme propláchnutými rozinkami a skořicí. Kratší strany přehneme dovnitř a delší strany přeložíme přes sebe. Švem položíme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut dozlatova. Hotový štrúdl necháme vychladnout a pak jej posypeme Sukrinem Melis (moučka). Někdo má raději již jen tak, bez posypání.
Poznámka:
Díky Sukrinu jsme "ošidili" štrůdl o nějakách 650 kJ (160 kcal). Běžně se při pečení štrůdlu spotřebují asi 4 lžíce cukru. To je asi 40 g cukru. Podle tabulek má 40 g cukru (krystal) energii 651,3 kJ (155,66 kcal). No, možná to není úplně přesné. Berte to orientačně :-)
—————
Děkujeme všem, kteří se v sobotu (10. srpna) zúčastnili Slavnosti vína v Nýrsku. A především díky všem, kteří projevili zájem o Sukrin či si ho dokonce nakoupili a odvezli domů. Ať vám chutná!
P.S. Nejlepší byl prý Sukrin ve štrůdlu :-)
—————
Momentálně máme skladem pouze Sukrin (500 g), Sukrin Stick (50 x 5 g) a Sukrin+ mini (40 x 2 g). Objednáme a zajistíme i ostatní druhy. Ale to víte; vyrábí se až v Norsku, tak to chvíli trvá, než se dostane na Šumavu :-)
—————