přírodní sladidlo nejen pro diabetiky a související produkty


Archiv

23.10.2013 21:18

Dostupné zboží

Na skladě máme konečně všechny základní druhy Sukrinu: Sukrin Krystal,  Sukrin Pluss  (oba včetně "sticků") a Sukrin Melis. Můžete směle objednávat. 

—————

15.10.2013 23:46

Den zdraví

Tuto sobotu (19.10.2013) se v Základní škole Rakovského v Praze 4 koná Den zdraví. Organizuje společnost STOB (Stop obezitě). Přijďte, budeme tam se Sukrinem! Více zde.

—————

14.08.2013 23:22

Štrůdl z listového těsta

Eshop byl přemístěn na adresu
 www.sukrin-shop.net

Klikněte sem:
www.sukrin-shop.net/jablecny-strudl

 


 

Jablečný závin neboli štrůdl je velmi oblíbený moučník. A také to bylo první pečení, při kterém jsme Sukrin vyzkoušeli. Výsledek předčil očekávání: nikdo nepoznal, že místo cukru je použitý Sukrin. Dokonce se zdá, že je Sukrin do štrůdl ještě maličko lepší, protože má "svěží" chuť, která se k jablkům výborně hodí.

  • 1 balení listového těsta
  • 1 vajíčko
  • jablka
  • rozinky
  • Sukrin (místo cukru)
  • Sukrin Melis (na posypání) - není nutné
  • skořice
Postup

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Někdo raději jablka nastrouhá, ale u nás jsou oblíbenější krájené. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dva obdélníky. Rozložíme na ně plátky jablek, osladíme Sukrinem. Dáváme zhruba stejné množsví Sukrinu, jako bychom dali běžného cukru. Pak posypeme propláchnutými rozinkami a skořicí. Kratší strany přehneme dovnitř a delší strany přeložíme přes sebe. Švem položíme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut dozlatova. Hotový štrúdl necháme vychladnout a pak jej posypeme Sukrinem Melis (moučka). Někdo má raději již jen tak, bez posypání.

Poznámka:
Díky Sukrinu jsme "ošidili" štrůdl o nějakách 650 kJ (160 kcal). Běžně se při pečení štrůdlu spotřebují asi 4 lžíce cukru. To je asi 40 g cukru. Podle tabulek má 40 g cukru (krystal) energii 651,3 kJ (155,66 kcal). No, možná to není úplně přesné. Berte to orientačně :-)

 

—————

11.08.2013 21:00

Premiéra Sukrinu

Děkujeme všem, kteří se v sobotu (10. srpna) zúčastnili Slavnosti vína v Nýrsku. A především díky všem, kteří projevili zájem o Sukrin či si ho dokonce nakoupili a odvezli domů. Ať vám chutná!
P.S. Nejlepší byl prý Sukrin ve štrůdlu :-)

—————

12.08.2013 10:55

Stav zásob

Momentálně máme skladem pouze Sukrin (500 g), Sukrin Stick (50 x 5 g) a Sukrin+ mini (40 x 2 g). Objednáme a zajistíme i ostatní druhy. Ale to víte; vyrábí se až v Norsku, tak to chvíli trvá, než se dostane na Šumavu :-)

—————